Film Tavsiyesi: Karanlık Şehir

Film Tavsiyesi: Karanlık Şehir

darkcityKaranlık Şehir (Orjinal Adı: Dark City), bazı yerlerde Gizemli Şehir diye de geçer, 1998 yapımı bilim kurgu ve aksiyon filmi. Başrolde Rufus Sewell yer alıyor. Bazı söylentilere göre bu film Matrix’in de ilham kaynağıymış.

Siz de muhtemelen hayatınızda en az biri için ” ‘öz’ünde iyi insan beya” demişsinizdir. Peki bu soru ne kadar mantıklı. İnsanın özü yada ruhu diye birşey var mıdır? İnsan anılarının toplamından mı oluşur? Anılarını değiştirsek özler yada ruhlar ile bir çatışma ortaya çıkar mı?  Siz de eğer bu sorulardan birini sorduysanız kendi kendinize, siz de filmdeki Stranger’lar ile aynı kafadasınız demektir.

Filmin hikayesi kısaca şöyle: yukarıda da bahsettiğimiz Stranger (yabancılar yada daha apaçi bir tabirle deyişikler) olarak bilinen insan dışı varlıklar, bazı insanlar üzerinde karanlık şehir olarak bilinen bir şehirde deney yaparlar. Deneyde insanlara her gün farklı anılar (daha önce yapılmış cinayet, soygun vs.) enjekte edilir ve bu kötü anılarla insan özünün/ruhunun arasındaki ilişkiyi incelemeyi amaçlarlar yada insanın özünü anlamaya çalışırlar diyelim. Yani özünde katil olmayan bir insana cinayet işlediğine dair anılar enjekte edersek bu cinayetleri kabullenir mi yoksa farklı şekilde mi davranır? Şehire karanlık şehir denmesinin sebebi hiç gün ışığı olmamasındandır, 12 saatte bir insanlar uyutulur, farklı anılar enjekte edilir ve farklı bir hayatı yaşamak için tekrar uyandırılırlar ve böylece hiç farkına varmadan sürekli karanlık bir şehirde yaşarlar.

Neyse işte her zaman olduğu gibi esas oğlan kısmı var hikayenin olayı kurtaran oraya hiç girmiyorum ama filmin sonunda karanlık şehire güneş doğduğu anki sahne görülmeye değer.

Etiketler:

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/na98a25/public_html/wp-content/plugins/bridge-core/modules/shortcodes/shortcode-elements/_social-share/templates/social-share.php on line 124

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/na98a25/public_html/wp-content/plugins/bridge-core/modules/shortcodes/shortcode-elements/_social-share/templates/social-share.php on line 137
Hiç yorum yok.

Bir Yorum Yaz